Vem är Diasmanin Silva Semanat

Diasmanin Semanat Silva föddes 1973 i Santiago de Cuba i en familj av dansare och musiker. Hon är professionell dansare i tredje generationen och behärskar till fulländning så gott som alla danser från Kuba och flera därtill. Hennes bakgrund och erfarenhet gör henne till en dansare med en unikt bred repertoar.

“Innan jag flyttade till Sverige 2006 hade jag nått nivån primer nivel  i Ballet Folklorico Oriente, en av Kubas mest kända danskompanier. Samtidigt dansade jag i Cabarégruppen Sabor Latino och i gruppen Rumba Aché, en känd rumba grupp i Santiago de Cuba.  Jag har lång erfarenhet av att undervisa elever från andra länder”. jag älskar att undervisa och engagerar mig mycket i mina elevers utveckling. Både nybörjare och erfarna dansare – alla är välkomna att dela min värld!”

På Kuba hade Folklorico nacional de Cuba avtal med flera utländska dansskolor och regelbundet tog emot grupper från bland annat Sverige, Frankrike och Holland.  År 2001 blev Diasmanin utvald att resa till Tyskland för att vara instruktör i salsa och afrokubansk dans på en dansskola i Frankfurt under 6 månader. Sedan 2012 håller hon klasser i afrokubanska danser, rumba, salsa och reggaeton i egen regi i Stockholm. Dels på Cirkus- och Danshögskolan i Stockholm och på Midsommargården vid Telefonplan. Jag är även populär Zumba instruktör och håller regelbundna Zumba pass på olika företag och institutioner i Stockholm.

Diasmany Dans uppträder även med dansshower på festivaler och fester. Ring för offertförfrågan!

Min dansgrupp visar olika orishas – Oyá, oshun, Yamaya och Elegua.

 

Jag dansar salsa med Horacio.
Jag dansar reggaeton på salsaklubben La Isla i Stockholm, med Orialis och några dansare från Dominikanska Republiken.

 

Jag som Elegua – en kubansk orisha (skyddshelgon). Läs mer här: https://en.wikipedia.org/wiki/Elegua
Jag och dansen!

 

 

 

 

IMG_0138
Jag dansar rumba på Kuba.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *